Too Good To Go app – anti supermarket food wastage, in 9 EU countries, including NL

Supermarkets create cheap “magic boxes” with end of life food in them. You can see where to pick them up on the app. Jumbo NL has started a pilot in 13 shops.

 

Het van oorsprong Deense initiatief Too Good To Go heeft na één jaar in Nederland meer dan 200.000 maaltijden gered van de vuilnisbak. De gelijknamige app heeft ondertussen al meer dan 250.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 1000 partners met dekking in alle provincies in Nederland.

Op de kaart of in de lijst in de app kunnen consumenten bekijken welke locaties iets lekkers voor ze klaar hebben liggen tegen sluitingstijd. Vervolgens bestellen en betalen zij direct in de app.

Sinds gisteren is bij Jumbo een pilot met Too Goo To Go in 13 winkels gestart. De pilot duurt een maand en is de eerste stap op weg naar een mogelijke landelijke uitrol.

Gebruikers zien in de Too Good To Go app welke Jumbo winkels een Magic Box aanbieden. Ze rekenen deze vervolgens af via de app en kunnen de verrassingsbox binnen een afgesproken tijdsslot ophalen in de winkel. De prijs is altijd een derde van de daadwerkelijke waarde: een box met een waarde van 15 euro kost dus slechts 5 euro.

Deelnemers aan de pilot zijn elf winkels in Amsterdam – waaronder de City winkels – en Foodmarkt Amsterdam en een City in Groningen.

Winkels bepalen zelf hoe ze de box samenstellen, waarbij beschikbaarheid en variatie belangrijke criteria zijn.

Vanaf vandaag is de stad Wageningen ook als locatie toegevoegd aan de app. Om de impact van de app van Too Good To Go op het consumentengedrag te meten en om te bepalen wat de volgende stukjes van de puzzel moeten worden, start Too Good To Go in samenwerking met Wageningen University & Research een onderzoek naar de verandering in bewustwording en het gedrag rond voedselverspilling.

Too Good To Go is al actief in negen Europese landen.

Source: 250.000 gebruikers voor app Too Good To Go – Emerce

Organisational Structures | Technology and Science | Military, IT and Lifestyle consultancy | Social, Broadcast & Cross Media | Flying aircraft