Budget Energy and NLE leak 29000 customer records – names, adresses, possibly phone numbers and bank accounts

De persoonsgegevens van mogelijk 29.000 klanten van energiebedrijven Budget Energie en NLE liggen op straat. Naast namen en adressen is er kans dat er ook telefoonnummers en bankrekeningnummers zijn gelekt. De data is niet per ongeluk gelekt, het gaat volgens het bedrijf om een moedwillige diefstal.

Moederbedrijf Nuts Groep heeft klanten van Budget Energie en NLE vanmorgen per e-mail op de hoogte gebracht van het datalek. Volgens het bedrijf gaat het niet om een softwarelek maar om ‘ongeautoriseerde toegang’ tot contractgegevens.

Politie-onderzoek

Het gaat om mogelijk 29.000 van de in totaal 700.000 klanten van de energiebedrijven. “Er is een onderzoek gestart door de politie. Zo lang dat loopt, doen wij geen uitspraken over de oorzaak van het lek en het aantal betrokkenen”, zegt Babette Huberts, manager legal van Nuts Groep tegen RTL Z. Ook wil Huberts niet kwijt hoe het lek is ontdekt.

Later op de dag heeft Huberts laten weten dat het gaat om een moedwillige actie.

Source: Datadiefstal bij Budget Energie en NLE: mogelijk 29.000 klanten geraakt | RTLZ

Organisational Structures | Technology and Science | Military, IT and Lifestyle consultancy | Social, Broadcast & Cross Media | Flying aircraft